Främmande ”corona-man” gick runt och hostade skamlöst på folk – greps av polis mitt i stan

Även om det är svårt att hålla sig från att både nysa och hosta är det många som drar sig från att göra det publikt i dessa tider.

Men inte alla, att hota att smitta någon genom att hosta har tyvärr blivit ett vanligt fenomen världen över. Och så sent som i helgen greps en man i 60-årsåldern i Eskilstuna för att göra precis det.

Det var under söndagen som en man i 60-årsåldern greps för att ha hostat och spottat på människor i centrala Eskilstuna.

Enligt vittnen ska han, i samband med hostattackerna och spottandet, sagt att han hade corona, vilket SVT Sörmland var först med att berätta.

Enligt polisens hemsidan ska mannen ha varit berusad. Enligt ambulanspersonal som också anlände till platsen ska han inte ha varit i behov av sjukhusvård.

– Vi vet inte om den här mannen är smittad eller inte men ambulanspersonal gjorde bedömningen att det inte var särskilt sannolikt. Huruvida han testas för corona eller inte kommer isåfall vara en åklagarfråga, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson till SVT Sörmland.

Mannen grep misstänkt för försök till grov misshandel.

I dessa tider är det viktigt att ta hand om varandra och visa hänsyn för att förhindra smittspridningen.

Dela gärna vidare för att påminna fler om att visa hänsyn.