Frans försvann helt efter vinsten i Melodifestivalen – nu, 3 år senare visar han upp sin stora förändring

.

Frans Jeppsson Wall sjöng sig in i svenska folkets hjärtan redan som sjuåring.

Då, inför fotbolls-VM år 2006, spelade han in låten ”Who’s da man” som en hyllning till idolen Zlatan Ibrahimovic. Låten blev en riktig så kallad ”sommarplåga” det året, och Frans belönades med att få komma till Allsång på Skansen och uppträda med sina vänner i bandet.

Redan då kunde man ana en framtida stjärna!

Därefter dröjde det exakt tio år innan han åter visade sig inför hela det svenska folket. När Frans presenterades som en av artisterna i 2016 års Melodifestival var det många som höjde på ögonbrynen och välkomnade honom tillbaka i tv-rutan!

Yngste vinnaren i Melodifestivalen sen Carola 1983

Men ingen kunde nog ana då vilken guldlåt han satt på.

Frans, som inte var någon storfavorit inför Melodifestivalen 2016, sjöng ”If I Were Sorry” och tog sig direkt vidare till den stora finalen i Friends Arena. Och väl där blev det som bekant seger för tittarfavoriten Frans, som fick lyfta segerpokalen ”Sångfågeln” som den yngste vinnaren av Melodifestivalen sedan Carola Häggkvists tid, då hon 1983 vann med ”Främling” och fick sitt stora genombrott.

Heja Frans!!Foto: Stina Stjernkvist

Posted by SVT Melodifestivalen on Thursday, 17 March 2016

– Tack som fan! Jag tror det är publiken som gör att jag vinner. Jag är här för publiken, och de backade mig hela vägen, sade Frans i den första segerintervjun i SVT efter finalen.

Därefter började det stora arbetet med den svenska truppen till Eurovision – att utforma och slipa på numret inför den stora Europa-finalen, som det året dessutom skulle avgöras på hemmaplan i Globen.

Frans hyllades av Justin Timberlake i Eurovision 2016

När Eurovision Song Contest-finalen skulle avgöras hyllades Frans av världsstjärnan Justin Timberlake som var på plats för att sjunga i pausunderhållningen.

– Är det du som har skrivit låten? Jag älskar den! Det är en fantastisk låt, ska Justin Timberlake ha sagt enligt Frans, uppger SVT.

Frans, som mottogs som en kung av publiken som sjöng och klappade med i svenska bidraget, kammade hem 261 poäng och slutade därmed på en hedervärd femteplats i Stockholm. Detta var alltså året efter Måns Zelmerlöws vinst i Eurovision i Wien.

Sedan dess har tre år passerat, och nu var det ett tag sedan man hörde någonting från den svenska succéartisten som tog Europa med storm den där våren 2016.

Visar sin stora förändring – bytt ut frisyren

Men nu är Frans åter aktuell – och han har gjort en hel del förändringar sedan senast. Bland annat har han bytt frisyr.

View this post on Instagram

New Music!! This Friday!! So excited!!

A post shared by Frans (@fransbyfrans) on

I somras uppdaterade han också fansen om sin sköna tid utanför scenen – som här där han åker skateboard i en park.

Eller som när han surfade i Kalifornien.

View this post on Instagram

?

A post shared by Frans (@fransbyfrans) on

Tidigare i år ska han ha vunnit priset ”Bursztynowy Słowik”, det årliga musikpris som delas ut på Sopotfestivalen i den polska kuststaden. Han är också aktuell med singeln ”Do It Like You Mean It” men ännu väntar fansen på hans första fullängdsalbum.

På fredagen skickade han en hälsning till alla fans via Facebook. I ett videoklipp berättar han att han är på plats i Litauens huvudstad Vilnius där han är ett av huvudnamnen på en festival.

Så roligt att höra ifrån dig igen, Frans! Hoppas att det går bra i helgen och att vi snart får se dig i rutan igen. 

Dela gärna vidare för att hylla denna musikaliska talang!