Fredrik Reinfeldt går till attack mot Donald Trump

Tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt reagerar på den bild av Sverige som sprids i USA.

Han riktar kritik mot USA:s nye president.

– Det märkliga är att Donald Trump försöker säga till amerikanerna att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet, säger Reinfeldt i Aftonbladet morgon.

Ingen har väl missat att Sverige har diskuterats flitigt senaste tiden på andra sidan Atlanten.

Donald Trumps uttalanden om Sverige, att invandringen inte skulle fungera, har rört upp känslor.

Tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt anser att det är viktigt att granska påståenden som sprids om Sverige med fakta. Till exempel att invandring bara orsakar problem.

– Men det finns enstaka exempel på när det inte fungerar. Det har det nog i ärlighetens namn funnits också längre tillbaka i tiden. Det här utnyttjas för ett större syfte. Det märkliga är att Donald Trump försöker säga till amerikanerna att det inte är någon bra idé att släppa in invandrare i landet. Då undrar man: hur tror du USA kom att bli USA? Det är ohistoriskt och märkligt att följa detta, säger han i Aftonbladet morgon.

Fredrik Reinfeldt menar att invandring stärker landet.

– Jag respekterar att allt inte fungerar rent praktiskt. Men Sverige är också ett invandringsland, åtminstone efter att en miljon människor lämnade landet för USA. Efter det har vi i generationer välkomnat människor hit. Min erfarenhet är att efter ett tag så kommer människor in och formar det nya samhället, säger han i Aftonbladet morgon.

Publicerad av Newsner Nyheter, gilla gärna