Funktionen som låter dig hålla koll på dina barn – tills de svarar i telefonen

Som förälder kan det vara tröttsamt att försöka få tag i sina barn.

Efter flera samtal och sms kan det vara frustrerande och nära till att ge upp.

Men nu vill en app lösa problemet, genom att låta telefonen låsa sig tills barnet svarar sin förälder, skriver Aftonbladet. 

Flera föräldrar kan nog känna igen sig i problemet när man försöker nå sitt barn om något viktigt med flera samtal och sms men inget svar kommer.

Nu kommer det inte längre vara möjligt för barn att låta bli att svara sina föräldrar när de ringer.

I alla fall om skaparen bakom appen Reply ASAP, Nick Herbert får välja. Han tröttnade själv på att sin son aldrig svarade på hans samtal, skriver han på sin blogg.

Appen Reply ASAP har funnits redan sedan augusti 2017 men det är först nu som populariteten för appen har exploderat på marknaden.

När två personer har laddat ned appen, så styr appen och ser till att mottagaren av ett meddelande inte kan använda sin telefon förrän personen har svarat.

Appen som ger föräldrarna kontroll. Foto: Google play

Grundaren Nick Herbert menar att appen inte är bara till för föräldrar, utan kan även användas av andra som vill se till att just deras viktiga meddelanden inte blir ignorerade.

Samtidigt vill Nick lyfta fram att syftet med appen är just att viktiga meddelanden ska vara i fokus och komma fram till rätt person som du vill ha tag i, skriver Aftonbladet. 

Appen har sedan den såg dagens ljus laddads ned 75 000 gånger. Som tur är, är appen gratis men det finns tillägg i appen som däremot kostar.

För närvarande finns den endast tillgänglig Andriod-användare men den planeras att släppas för Iphone också.

Detta är ju briljant! Av säkerhetsskäl och att minska barnens användning av telefon.  Dela om du håller med och vill tipsa andra om denna app!