Gängen sprider skräck i matbutiken: ”Kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren”

En brottsvåg har drabbat Willysbutiken i Märsta, vilket gör att personalen känner sig utsatta och rädda för att gå hem från kvällsskiften. Vid flera tillfällen har gäng rusat in i butiken för att hota och skrämma personalen med tillhyggen medan de plockar på sig så mycket varor som möjligt.

– Det är mycket stök. Folk kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren och från brödavdelningen, säger butikschefen Anna Nyberg till  DI.

Foto: TT

Willys-butiken i Märsta centrum har haft rejäla problem med gäng som rusar in i butiken och stjäl allt de kommer över medan de hotar personalen för att undvika motstånd. Enligt butikschefen Anna Nyberg är det gäng som dolt sina ansikten och kränkt personalen. Bland annat ska de ha hotat med hockeyklubbor, käppar och så kallade ”soft guns”.

– Det är mycket stök. Folk kommer in och äter helt obehindrat ur salladsbaren och från brödavdelningen, säger hon till DI.

Situationen blev så ohållbar att Willys var tvungna att vidta snabba åtgärder för att se till att kvällspersonalen kände sig trygga.

Kvällspersonalen är rädda

Nu har Willys kallat in flera säkerhetsvakter som alltid är på plats under kvällarna.

– Det har lugnat ned sig avsevärt. Vi har arbetsro nu och en helt annan arbetsmiljö. Jag är stolt över Willys säkerhetsarbete och att både kunder och medarbetare känner sig trygga i butiken, säger hon till Dagens industri enligt Expressen.

 

Foto: TT