Gärningsman gjorde nattligt inbrott – blev biten av polishund

Inbrottstjuvar i Göteborg försökte komma undan med stöldgods.

En av de misstänkta gärningsmännen blev då biten av en polishund, skriver Expressen.

Vi har flera flera gånger berättat om de hundar som hjälper polisen att förhindra brott och hålla samhället tryggt och säkert.

I Sverige finns det i dag drygt 400 polishundar. Totalt gör de mellan 25 000 och 30 000 insatser varje år, enligt polisens hemsida.

Polishundarnas insatser kan handla om allt från att söka efter särskilda ämnen, till att patrullera eller söka efter försvunna personer. Men också att spåra och söka efter misstänkta gärningsmän.

Så var också fallet under natten mot tisdagen, då en polishund tog upp jakten på några inbrottstjuvar i Göteborg.

polishundar
Genrebild, polishundar. Foto: Polisen/Facebook

Hundpatrull stoppade inbrottstjuvar

Det var strax innan klockan 03 på tisdagsmorgonen som polisen fick larm om ett inbrott mot en företagslokal i Nya varvet, Göteborg.

– De har enligt uppgifter bland annat krossat en ruta och tagit sig in den vägen, men det är en rad olika verksamheter där, just vad det gäller för verksamhet har jag inga uppgifter om, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr till Expressen.

Enligt tidningen åkte en hundpatrull ut på larmet. På platsen kunde de snabbt gripa en av de misstänkta gärningsmännen med stöldgodset.

Men gripandet var inte slut där.

polis
Foto: TT

Polishund bet misstänkt gärningsman

Vid en skola kunde polisen snart säkra ytterligare en misstänkt gärningsman.

I samband med detta ska en av de misstänkta gärningsmännen ha blivit biten av en polishund.

– Gärningsmannen fördes till sjukhus för att bli sydd, jag har inga uppgifter om hur allvarliga skadorna är, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, till GP.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);