Gigantisk säkerhetsbugg hos Tradera – bedragare kapar konton

En ny jätteläcka har upptäckts. Den här gången gäller det aktionsjätten Tradera som bekräftar att de har utsatts för bedragare som har kunnat använda andras konton för att genomföra falska affärer.

– Man har kunnat missbruka det och kommit åt alla konton, säger Niclas Hjelm, säkerhetsansvarig på Tradera till Aftonbladet.

I skrivande stund är säkerhetsluckan fortfarande inte åtgärdad.

Tradera är en av Sveriges största aktionssajter och mängder av svenskar kan vara drabbade av den nyupptäckta säkerhetsluckan. Alla konton kan vara drabbade.

Bedragare har bland annat kunnat byta lösenord på användares konton och genomföra affärer under falskt namn. För Aftonbladet så bekräftar Traderas säkerhetsansvarig Niclas Hjelm att en handfull medlemmar har råkat ut bedrägerier under den senaste veckan.

Om ens konto blir kapat kan  bedragaren förutom att genomföra affärer i ditt namn också se tidigare historik och i vissa fall få betalningsvägar som användare använt i sina affärer.

På fredagsförmiddagen är säkerhetsbuggen ännu inte åtgärdad. Men Niclas Hjelm menar att man jobbar på att lösa det så fort som möjligt.

– Att komma över någon annans konto oavsett hur man går tillväga är otroligt allvarligt. Från vår sida har vi historiskt haft säkra lösningar, så vi ser otroligt allvarligt på att man kunnat missbruka det hos oss, säger han till Aftonbladet.

Om du känner dig osäker på om du blivit kapad eller inte så du genast byta lösenord på ditt konto. 

Man kan dock enkelt se om man redan har blivit drabbad av bedragarna eftersom ditt lösenord i så fall inte fungerar menar Niclas Hjälm. 

Hjälp till att dela den här artiklen så inte fler blir lurade på nätet!

Publicerad av Stoppa Brotten. Gilla för att få flera nyheter, filmer och bilder!