”Glada Hudik”-Bosse är död, hedras av vännerna med gripande avskedstext.

”Glada Hudik”-teaterns Bosse Östlin har avlidit, 63 år gammal. Nu hyllar kollegorna i teatern honom i ett rörande inlägg på Facebook.

Bosse Östlin drabbades av en hjärnblödning i början av april i år och har vårdats på sjukhus sedan dess. Under måndagseftermiddagen somnade han tillslut in. Han lämnar efter sig bland annat sin mamma och sin bror.

Bosse var med i ensemblen från början och medverkade i den första Glada Hudik-föreställningen ”Tomtar på rymmen” 1996. Han var mycket omtyckt av sina kollegor.

– Han hade en otrolig förmåga till att få människor att trivas och få människor att känna sig omtyckta. Han hade ett verktyg – det var att kramas. Han sa ofta att ”om man får en kram då blir man på gott humör”, säger ”Glada Hudik”-teaterns verksamhetschef Pär Johansson till Expressen.

Så här skriver kollegorna på Facebook:

Vi vill med stor sorg meddela att vår älskade vän och kollega Bosse Östlin har lämnat oss. Han somnade in, måndag den 20 juli, i sviterna av en hjärnblödning. Våra tankar går nu till Bosses familj.
Bosse, mannen med de största hjärtat av alla, som gjorde världen till en bättre plats att leva på. Vi vet att du redan nu börjat dela ut kramar och sprider din kärlek ovanför molnen Smiley heart
Vi ses i Nangijala!
/Dina vänner i Glada Hudik-teatern

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Vi vill med stor sorg meddela att vår älskade vän och kollega Bosse Östlin har lämnat oss. Han somnade in, måndag den 20…

Posted by Glada Hudik-teatern on den 21 juli 2015

Publicerat av Newsner.