Glädjebeskedet: 101-årig man som smittats av corona är nu helt frisk – kan återförenas med familjen

Siffrorna över antalet döda ökar och sjukvården belastas allt mer, vilket sprider oro världen över. I dessa tider är det därför viktigt att uppmärksamma det som är positivt. Ett sjukhus i Italienska Rimini vill nu sprida hopp med det glädjande beskedet att de kunnat skriva ut en 101-årig man som friskförklarats från corona.

– När vi varje dag får tragiska rapporter om ett virus särskilt farligt för äldre, så kan vi alla känna hopp när vi hör en sådan här historia om en person i hans ålder. Herr P klarade det, säger Riminis vice borgmästare Gloria Lisi sagt till spanska The Local.

nfektionskliniken i Kalmar är rustad för att ta emot personer som smittats av coronavirus. Sjukvårdspersonal med skyddskläder och ansiktsvisir. Patienten på bilden har inget med coronaviruset att göra. Foto: TT

En 101-årig man som testades positiv för Covid-19 i Italien förra veckan har nu fått skrivas ut från intensiven, då han friskförklarats.

Att mannen är 101 år, och dessutom överlevt en annan pandemi, innebär att han tillhör den riskgrupp som löper stor risk att dö från viruset, och att han övervunnit corona-viruset ser sjukhuspersonalen som extremt hoppfullt.

Dela gärna för att sprida hopp åt andra i dessa tider, samt för att hylla all sjukhuspersonal som kämpar mot smittan.