Glädjebeskedet: Här får samhällshjältarna tusentals kronor i bonus – för sitt hårda slit under pandemin

I sommar får 44 000 anställda i Region Stockholm 10 000 kronor i bonus. Det för sitt hårda slit under pandemin, rapporterar P4 Stockholm.

Sedan pandemins start har vårdpersonal världen över slitit dygnet runt. Det för att rädda livet på de personer som drabbats värst av covid-19.

På grund av det ansträngda läget har personalen tvingats jobba extra långa pass och ibland haft så pass mycket att göra att de inte hunnit med varken lunchrast eller toalettbesök.

Foto: TT

Men även andra yrkesgrupper har fått slita lite extra under pandemin och det tycker Regionen Stockholm ska belönas.

I sommar kommer därför sammanlagt 44 000 anställda inom Region Stockholm få en bonus på 10 000 kronro var.

”Vill visa erkänsla”

Utöver det kommer vårdpersonalen på de regionägda akutsjukhusen få fyra extra lediga dagar för återhämtning.

– Vi vill visa erkänsla för de extra insatser under en mycket, mycket tuff period som våra anställda har haft, säger Irene Svenonius (M) finansregionråd i Region Stockholm till P4 Stockholm.

”Riskerar bli plåster på magsår”

Men Aida Hadzialic (S) oppositionsregionråd, är inte lika övertygad och menar i stället att hon vill se långsiktiga lösningar.

– Jag är rädd att det här riskerar att bli ett plåster på ett magsår, vi har ett läge där sjukhusen och vårdcentralerna fortsätter vara underfinansierade. Vårdköerna växer samtidigt som Regionen ännu en gång gör överskott i miljardklassen”, säger Aida Hadzialic (S) oppositionsregionråd till P4 Stockholm och tillägger:

– Jag välkomnar detta men jag vill också att vården ska få långsiktigt bättre förutsättningar, med fler kollegor, bättre arbetsvillkor så att vi kan garantera vård efter behov i Sveriges rikaste region.

Vad tycker du om det här? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required