Glädjebeskedet: ”Jägarna” blir TV-serie med Rolf Lassgård i huvudrollen

Rolf Lassgård gör comeback i rollen som polisen Erik Bäckström. Med premiär 2018 kommer ”Jägarna” få en fortsättning som tv-serie på C More och TV4.

– Arbetet med Jägarna-filmerna och karaktären Erik Bäckström ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det känns därför väldigt lustfyllt att få spela honom igen, säger Rolf Lassgård i ett pressmeddelande.

Den folkkära långfilmsserien ”Jägarna” kommer alltså att återigen hamna på tapeten. Men nu i nytt format. I höst kommer sex stycken avsnitt att spelas in för att sedan sändas som TV-serie på TV4 och C More.

– Jägarna har med sin tematik och unika skildring lämnat ett bestående avtryck i filmsverige. Vi är vansinnigt stolta och förväntansfulla över att få ta Eriks resa vidare och över att Rolf Lassgård väljer att återvända i huvudrollen. Satsningen på våra C More-originalserier som Saknad och nu senast Farang har slagit tidigare streamingrekord i tjänsten och med Jägarna tar vi ännu ett steg för att ge publiken mer högkvalitativ underhållning, säger Johanna Bergenstråhle, tf dramachef C More och TV4, i ett pressmeddelande.

Wikipedia

För Rolf Lassgård blir det ett kärt återseende med en välbekant karaktär, som efter filmerna blivit väldigt folkkär.

– Ska bli skoj att få träffa Erik för tredje gången, det blir som att träffa en gammal vän, säger Rolf Lassgård.

Det ser vi också väldigt mycket fram emot, Rolf. Nu sprider vi de glada nyheterna till alla våra nära och kära. Det här blir något att se fram emot nästa år.