Glädjebeskedet: Nu får cancersjuka Solbritt äntligen opereras.

Tidigare i dag berättade vi om cancersjuka Solbritt Björkstrand, 72, som på grund av personalbrist och brist på vårdplatser nekades den operation som hon under onsdagen skulle genomgå vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.

Solbritt, som har en aggressiv form av cancer i bukspottskörteln, blev istället hemskickad – men nu kommer sjukhuset med nya besked.

72-åringen har äntligen fått en operationstid.

Det var på onsdagsförmiddagen som Solbritt fick beskedet att det blir en operation trots allt.

– Det var en sköterska som ringde från Umeå nu, som hade varit på semester och sett inlägget på Facebook. Nu har de haft möte på sjukhuset och då ringde de mig och gav mig en tid. Det är helt otroligt! När jag blev hemskickad fanns inga tider inom överskådlig tid, men nu finns det helt plötsligt en tid till mig, säger Solbritt Björkstrand till Sundsvalls Tidning.

Den nya operationstiden är satt till nästa onsdag. Solbritt Björkstrand tror att den snabba vändningen från Norrlands Universitetssjukhus har att göra med uppmärksamheten som följde efter dottern Annelie Håléns Facebook-inlägg om det chockartade beskedet.

– Att dottern skrev det här i affekt gjorde susen. Jag visste inte ens att hon skrev det här på Facebook. Hon visade det sedan, hade hon inte gjort det så hade det inte fått den här effekten och det hade inte blivit någon operation, säger Solbritt Björkstrand till Sundsvalls Tidning.