Glädjebeskedet: Nu kan Rolf Lassgård vinna en Oscar

Filmatiseringen av romanen ”En man som heter Ove” är den tredje mest sedda svenska biofilmen i historien.

Nu har framgångarna också spridit sig internationellt.

Filmen, med Rolf Lassgård i huvudrollen, har tagit sig ett steg närmare en Oscarsnominering i kategorin bästa icke engelskspråkiga film. Detta skriver TT.

Det var på juldagen förra året som filmatiseringen av Fredrik Backmans succéroman ”En man som heter Ove” hade premiär.

Filmen, regisserad av Hannes Holm, fick svenskarna att vallfärda till biografer runt om i vårt avlånga land – och i mitten av mars hade den med över 1,6 miljoner biobesök klättrat upp och blivit den tredje mest sedda biofilmen i svensk historia

Succén har inte gått omvärlden förbi. Förra veckan utsågs ”En man som heter Ove” till årets bästa komedi av Europeiska filmakademin – och nu kryper filmen också allt närmare chansen att vinna en Oscar, världens mest prestigefyllda filmpris.

Flickr

Efter att från början ha varit 85 kandidater till priset för bästa icke engelskspråkiga film har nio filmer nu klarat gallringen – och kvar i racet finns den svenska fullträffen med Rolf Lassgård i huvudrollen, skriver TT. 

Den 24 januari presenteras de slutgiltiga nomineringarna, då fem filmer kommer att finnas kvar. Själva Oscarsgalan hålls den 26 februari 2017.

Wikipedia

Gilla och dela för att heja fram Rolf Lassgård och ”En man som heter Ove”!