GLÄDJEBESKEDET: Nu kan våren komma till Sverige

Liljekonvaljer och sol.

Som vi har längtat. Men nu kan snart våren vara här!

Det rapporterar Ystads Allehanda.

Snö, slask och trafikkaos. De senaste veckorna har varit en riktig pina för stora delar av Sverige. Men nu kan vi se ljuset i tunneln. Våren är nämligen på intåg!

Milt väder med flera plusgrader väntar i Skåne de närmsta dagarna, rapporterar Ystads Allehanda..

– Även hela helgen kommer det milda vädret att dominera. Men i nästa vecka väntas en kallfront svepa ner över Skåne, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, till tidningen.

Då kan våren komma till Sverige

Våren kan komma tidigast den 15 februari, enligt SMHI:s definitioner, skriver Ystads Allehanda. Det förutsätter att dagen följs av en vecka med en medeltemperatur över noll grader.

– Om vi får vår i nästa vecka beror alltså på väderutvecklingen en vecka fram i tiden. Det som kommer att avgöra är hur mycket kallfronten kommer att dra ner dygnsmedeltemperaturen. Det här är absolut någonting vi kommer att ha koll på, säger Louise Andersson till tidningen.

För de som är bosatta i sydöstra Skåne kan det alltså snart bli vår, och då har de inte ens hunnit få vinter, enligt SMHI:s årstidskarta.

Enligt Louise Andersson kommer våren vanligast i skiftet februari/mars. Men sett till 2014, 2015 och 2017 kom den ovanligt tidigt till vissa delar av landet.

Så det finns alltså hopp!

Längtar du efter våren? Dela då den här glädjenyheten så håller vi tummarna för att den kommer snart!