Glädjebeskedet: Nu kommer sköna majvärmen – här kan det bli 15 grader

Regn, kraftiga vindar och snö. Det var den gångna veckans väder. Men håll ut, den här veckan bjuder på sol och värme.

Ny vecka och nya tag. Efter den gångna veckans bakslag med aprilväder i mitten på maj är det nu många som längtar efter lite sol och värme.

Och det blir det. Lagom till Kristi himmelsfärd som innebär ledighet för många blir det faktiskt varmare – i både söder och norr, skriver Aftonbladet.

– I södra delen av landet ser det ut att bli mer majväder än vi haft senaste tiden. Uppemot 15 grader mitt på dagen på flera håll, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Foto: Anders Wiklund, TT/ Fredrik Sandberg, TT

Även i norr kommer det bli lite varmare än vad det har varit de senaste dagarna. På dagtid kan temperaturen komma att stiga till 10 grader men det kan fortfarande bli några minus nattetid.

Lokalt i fjällen kan det bli minusgrader även dagtid.

– Både torsdag och fredag ser det ut att bli en del sol, varvat med en del moln och kanske någon lokal regnskur, säger Sofia Söderberg.

Att ge sig ut på vägarna dessa dagar ska heller inte vara några problem. Men är det minusgrader ska man såklart vara försiktigt.

Det man ska vara uppmärksam på är kvälls- och morgonsol som står lågt.

– Det gör att du kan bli bländad, då kan det vara bra med solglasögon, säger Sofia Söderberg.

Enligt Sofia Söderberg är det dock svårt att svara på vad det blir för väder under lördagen och söndagen. Men vi hoppas på att värmen håller i sig veckan ut.