Glädjebeskedet: Per Gessle åker på stor Europa-turné

Glädjebeskedet: Per Gessle åker på stor Europa-turné

I ett pressmeddelande skriver Live Nation att Per Gessle åker ut på Europa-turné i höst. Låtlistan kommer bestå av mycket av hans eget material men han kommer även spela Roxettes musik. Denna gången blir det utan Marie Fredriksson då hon inte kommer kunna följa med.

Per Gessle kommer göra 17 stopp på sin turné i höst. Starten kommer ske i Hamburg den 11 oktober och hela spektaklet avslutas i Göteborg på Scandinavium den 16 november. Många av låtarna kommer vara Roxettes men konserterna kommer alltså vara utan Marie Fredriksson. Anledningen till detta är att hon inte kommer kunna medverka på grund av hälsoskäl, skriver Aftonbladet.

Foto: Wikimedia Commons

Risken är att låtarna samlar damm

Per Gessle känner själv att han tycker att det är viktigt att spela Roxettes låtar för att hålla dem vid liv då Marie inte kan turnera mer.
– Självklart är Marie oersättlig i alla sammanhang som har med Roxette att göra. Men hon skickar sin välsignelse och vi tycker båda att det här kan vara ett bra sätt att hålla låtarna levande genom att spela dem med en lite ny twist inför alla dessa underbara människor som har följt oss genom åren, säger Gessle i pressmeddelandet.

En del av Roxettes musiker

Det band som följer med Gessle är både musiker utvalda av Per själv men även en del av de som har spelat med Roxette. Det kommer sammanlagt bli fem spelningar i Sverige och turnén är benämnd ”Per Gessles Roxette”.

Foto: Wikimedia Commons

Det här är verkligen något jag själv känner att jag vill besöka! Dela med någon du känner att du vill gå med.