Glädjebeskedet: Sjukhus höjer lönerna för alla sjuksköterskor – så mycket får dem

Sjuksköterskorna på Akademiska sjukhuset kommer att få en lönehöjning. Det för att kunna behålla och rekrytera fler sjuksköterskor och utöka vårdplatserna, rapporterar P4 Uppland.

Sjukvårdspersonalen är våra hjältar ute i landet.

Varje dag kämpar de under långa arbetspass och med de resurser de har för att ge de som är sjuka en bra och säker vård.

Under coronapandemin har sjukvården gått på knäna men kämpat dag som natt för att ta hand om de allra sjukaste.

Foto: TT

Flera inom vården har under de senaste åren krävt en högre lön. Och ett annat problem inom vården har varit bristen på vårdplatser.

Vill öppna fler vårdplatser

Akademiska sjukhuset i Uppsala är ett av de sjukhus som behöver fler vårdplatser och av den anledningen höjer de nu lönerna för sjukhusets sjuksköterskor.

– Ja, det här gör ju vi för att vi behöver öppna flera vårdplatser på sjukhuset. Och vi ser också i våra avskedsenkäter och avgångsintervjuer att löneutveckling är en del där vi behöver bli bättre, säger säger HR-chefen Anna Vadehov till P4 Uppland.

Hon fortsätter:

– Så därför gör vi den här ökningen av lönen och hoppas också att det ska leda till att vi på ett bättre sätt både kan rekrytera och behålla våra sjuksköterskor på sjukhusen. Och framförallt då öppna fler vårdplatser.

Så mycket höjs lönen

Tillägget gäller alla sjuksköterskor som jobbar i slutenvården, vilket omfattar ett stort antal av vårdavdelningarna på sjukhuset.

Sjuksköterskorna på Akademiska sjukhuset i Uppsala kommer få 2000 kronor i löneökning.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required