GLÄDJEBESKEDET: Stulna hundvalparna är hittade

Sex golden retriever valpar stals brutalt från en kennel utanför Kristianstad.

Men nu har flera av valparna hittats.

– Det var bara lycka, säger kennelägaren Eivor Nilsson.

Det var i början av januari som Eivor Nilsson blev överfallen i sitt hem. Gärningsmännen ska ha misshandlat henne och stulit sex av hennes sju veckor gamla valpar.

– I samband med det grova rånet tillgreps sex valpar av rasen golden retriever. Det var sjuveckorsvalpar och de kostar ungefär 15 000 kronor styck, sa Peter Frostlund, inre befäl på polisen i Kristianstad till Kristianstadsbladet.

Eivor Nilsson om beskedet: Fantastiskt

Polisen trodde att gärningsmännen riktat in sig på valparna eftersom ingenting annat stulits i samband med det brutala rånet.

Valparnas öde har engagerat människor i hela Sverige, och artiklar om valpstölden har delats flitigt i sociala medier i hopp om att de ska hittas.

Och nu verkar det och polisens arbete gett resultat. I går fick Eivor Nilsson beskedet att flera av valparna var återfunna.

– Ett fantastiskt besked, säger Eivor Nilsson till Newsner.

– Det var bara lycka, sen får man ta det dag för dag.

FOTO: Wikimedia commons/Shutterstock OBS (Hundarna på bilden har ingenting med händelsen att göra)

Fyra misstänkta gripna efter rånet

Innan valparna kan komma hem måste de dna-testas. En av dem ska redan vara bekräftad som en av de stulna, skriver Aftonbladet.

Samtidigt har polisen gripit fyra personer som är anhållna för rån och misshandel. De inledande förhören har hållits och personerna kommer förhöras ytterligare under onsdagen och torsdagen.

– På fredag klockan tolv får vi ta beskedet om de ska häktas eller släppas ut, säger åklagare Christofer Ramkvist till Aftonbladet.

Vilket underbart besked! Dela gärna vidare så fler kan ta del av den här glädjande nyheten!