Glenn Hysén ger sitt stöd till Sveriges poliser och kräver att de får högre lön.

Våra poliser har under den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i media. Anledningen är att de i höstas drog igång ett upprop för att få till en förbättring av sina arbetsvillkor och för att försöka få upp sina löner. Och poliserna tycks ha ett stort stöd. Senast i raden att hylla polisernas jobb är den gamle mittbacksgiganten Glenn Hysén.

Polisuppropet som drog igång i höstas har fått stor uppmärksamhet i media och har fått många att vädra sin åsikt i frågan. I slutet av december skrev Newsner om Kristoffer Blekkerud från Karlstad som i en hyllad text uttryckte sitt stöd för landets poliskår i ett Facebook-inlägg som gillats av över 20 000 personer och delats av drygt 5 000.

Näste person att ge sitt stöd till landets poliser är den före landslagsspelaren i fotboll Glenn Hysén. Den förre försvarsgeneralen skriver varje vecka en krönika i Göteborgs-tidningen GT och det är i veckans text han uttrycker hur imponerad han är över de kvinnor och män som arbetar som poliser, ambulanspersonal och brandmän. Detta efter att ha spenderat en dag som prao tillsammans med en vän som jobbar med att köra sjuktransporter.

”Jag vill hylla poliser, ambulansmän och brandmän och alla andra som är ute där verkligen händer saker och hjälper folk”, skriver Glenn Hysén bland annat och uttrycker även stöd för att personer inom dessa yrkeskårer förtjänar högre löner än vad de har i dag.

GLENNS KRÖNIKA!”Jag vill hylla poliser, ambulansmän och brandmän. Vilket jävla jobb de gör. Utan dem skulle samhället inte fungera.”

Posted by GT on den 7 januari 2016

Läs också: 9 saker våra poliser gör som visar vilka hjältar de faktiskt är.

Newsner står också på våra polisers sida och tycker att de förtjänar högre löner och bättre arbetsvillkor för det viktiga jobb de gör, gilla och dela gärna om du håller med.