Glenn Hyséns känga till Norge under coronakrisen: ”Helt hysteriska”

Sveriges strategi för att bekämpa coronaviruset har fått utstå mängder av kritik, både långväga och av våra grannländer.

Någon som däremot försvarar Sveriges väg att gå är Glenn Hysén. Han tycker det räcker med restriktionerna som angivits. Norge däremot, tycker han har gått för långt.

Coronapnademin har spridit skräck i en hel värld och även om alla inte drabbats personligen av covid-19 får vi hela tiden uppdateringar om hur många som avlidit till följd av viruset och hur många som uppskattas vara smittade.

Glenn Hysén förstår att folk är oroliga men tycker att vissa tagit i lite väl med hårdhandskarna.

Foto Erik Johansen TT/ Janerik Henriksson TT

– Jag har full respekt för det här. Jag köper att man ska hålla avstånd och så, men en del är ju inte riktigt kloka, säger han och fortsätter:

– I Norge till exempel, där är man ju helt hysteriska. De är fan inte riktiga, säger han till Newsner.

Glenn påpekar åter igen att han förstår att folk är rädda. Själv har han en mamma som tillhör riskgrupp och hon har inte varit utanför hemmets fyra väggar på över två månader.

Glenn och hans syster gör allt för att deras mamma inte ska drabbas av viruset men ser till att hon har mat på bordet varje dag genom att åka och handla till henne.

– Jag och syrran hjälper till. Det är rätt kul. Eller kul är det väl inte, men när man kommer dit så sträcker morsan ut bankkortet och plasthandskar genom brevlådan. Sedan åker man och handlar, kommer tillbaka och ställer två eller tre kassar i trapphuset och lämnar in allt igen genom brevlådan.