Glöm ångest på alla hjärtans dag — vi listar 7 saker du kan göra som singel

Får du någon form av ångest på alla hjärtans dag? Jag med. Normen har bestämt att på den dagen, då ska man vara med sin kärlekspartner. Men vi som är singlar då? Äsch, det är ingen idé att hänga läpp. Det finns otroligt mycket att göra på alla hjärtans dag som singel. Här listar jag de bästa tipsen som flera av mina väninnor använder sig av.

1. Gå på restaurang med en vän

Det är klart att du kan gå på restaurang på alla hjärtans dag, varför inte ta med en bra vän? Det finns ingen anledning till att det bara är kärlekspar som ska ta över på just den här dagen.

Foto: Pexels

2. Sov hela kvällen

Du behöver inte anpassa dig efter någon. Varför inte ställa in alla eventuella planer och bädda ner dig i sängen tillsammans med din katt?

3. Köp på dig godsaker

Ta tillvara på att du kan äta precis vad du vill. Det bästa av allt? Du behöver inte dela med dig till någon annan.

4. Ordna ett hemma-spa

Har du badkar hemma? Alla hjärtans dag är det perfekta tillfället att använda det. Köp den där badbomben du har suktat efter i veckor. Tappa upp ett riktigt hett bad, lägg en skön ansiktsmask och läs din favoritbok.

Foto: Shutterstock

5. Minisemester med din bästa vän

Vad kan vara bättre än att slå på stort och åka iväg på en minisemester med din bästa kompis? Slipp ha ångestfyllda tankar och du kan istället spendera en eller två fina dagar med din vän.

6. Gå till gymmet

Brukar du få svårt att hinna till gymmet? Eller är det alltid fullt? Jag kan nästan lova dig att det inte kommer vara fullt på alla hjärtans dag.

7. Det är inte så dumt att vara singel ändå

Sitter du där på kvällen med jobbiga tankar om att du behöver träffa någon — försök då att intala dig alla de grymma anledningar som finns med att vara singel. Du behöver inte anpassa dig efter någon och du får äta, slappa eller gå på fest när du vill.

Jag blev iallafall lättad efter att ha läst de här tipsen. För mig fungerar det också att tänka att jag inte är ensam om att vara singel. Dela detta med någon som skulle bli glad av detta.