Godhjärtade hunden som visar vad våra fyrbenta vänner är kapabla till

Djur slutar aldrig att förvåna oss. Det fick den här lastbilschauffören veta när han stannade sin lastbil för att rädda en liten hund.

Men i stället för att hoppa upp i hans knä började hunden skälla och sprang mot skogen.

Till slut följde chauffören efter – och vad han fick se skulle göra honom rejält förvånad.

Vi vet redan att hundar är godhjärtade djur som alltid vill oss människor väl. Men ibland kan de förvåna oss rejält, särskilt när det handlar om andra djur. Det skulle lastbilschauffören Dan få ett bevis på.

En dag var Dan ute och körde med sin lastbil på motorvägen. Plötsligt fick han syn på en hund vid vägkanten, men han visste att han inte kunde köra vidare. Han ville rädda den lilla hunden och körde direkt in till vägkanten för att ta in honom i bilen.

Bildkälla: Facebook/Summithumane

Men hunden verkade inte intresserad av att hoppa in i bilen. Den började skälla och sprang mot skogen.

Dan förstod inte vad som pågick, men hunden kom om och om igen tillbaka och gjorde samma sak. Skällde och sprang mot skogen, som om han ville att Dan skulle följa med. 

Till slut gav han med sig och följde efter hunden in i skogen. Och en liten bit in skulle Dan förstå varför hunden skällde så mycket.

Bildkälla: Facebook/Summithumane

Under ett täcke av växter låg en liten kanin. Dan plockade direkt upp kaninen, som inte gjorde motstånd, och tog med sig den till sin lastbil. Nu tvekade inte heller hunden på att följa efter. 

Han gav både kaninen och hunden den maten han hade i bilen, en liten macka till hunden och ett salladsblad till kaninen. Dan tog med dem till närmsta djurhem som kunde ta hand om dem båda och i dag har både hunden och kaninen fått nya kärleksfulla hem. 

Både Dan och hundens insatser gör mig så varm i hjärtat. Dels för att han faktiskt stannade sin lastbil för att rädda livet på en liten hund – men framför allt hundens varma hjärta som pumpade för ett annat djur.

Bildkälla: Facebook/Summithumane

Både Dan och hunden är riktiga hjältar. Dela gärna artiklen med dina vänner på Facebook så fler får läsa den här fina historien.