Göran Greiders glädjande besked – efter månader av behandling mot allvarlig cancer: ”kramade om Berit”

Göran Greider

Foto: TT

Efter flera månader av ångest, oro och sjukhusvistelser har författaren och kände journalisten Göran Greider, 61, meddelats att behandlingen mot den aggressiva blodcancern har hjälpt.

– Det var som en fri rymd omkring mig där jag ännu inte riktigt vågade röra mig, skriver den kände debattören i ett Facebookinlägg.

Fick aggressiv blodcancer

Det var i början av året som Göran Greider, 61, offentliggjorde att han diagnostiserats med aggressiv blodcancer

“Jag är rädd ibland och har ibland ångest”, skrev Göran Greider i ETC-tidningarna i januari, då beskedet var nytt. 

När Göran Greider fick veta att han hade cancer hade han åkt ut och in på sjukhus under flera månaders tid, utan att veta vad som var fel på honom. 

Foto: Bertil Ericson / TT

När det stod klart att Greider drabbats av blodcancer skrev han om hur han förberedde sig på en lång och tuff behandling. Men trots det valde han att hålla humöret uppe och att vara hoppfull. 

“Min cancer kommer att botas. Jag arbetar på som vanligt. Jag har nästan ett litet kontor på sjukrummet”, skrev Göran Greider i ETC-Tidningarna då. 

Det har nu gått nästan ett halvår sedan Göran Greider meddelade att han fått cancer, och nu har han en uppdatering till svenska folket. Behandlingen mot det aggressiva blodcancern har hjälpt. 

Greider: ”Är jag botad?”

Resultaten från magnetröntgen visar att cancercellerna är borta. 

“Jag blev uppropad av läkaren men hann knappt med henne när hon skyndade genom korridorerna. Jag var lite nervös. En lång höst av sjukhusvistelser och ovisshet, sedan en vinter, en vår och en bit in i sommaren av cellgifter”, skriver Greider på Facebook. 

Han fortsätter:

“Är jag botad? frågar jag.

Läkaren svarar – Ja”. 

Greider berättar dock att han kommer att röntgas om någon månad igen, för att hålla koll på risken för återfall. Samt att han har en lång väg kvar. 

“Kramade om Berit som orolig väntade på parkeringen. Hon strök över mitt kala huvud där kanske små strån snart är på väg. Regnet hade gjort luften friskare”, skriver han om de glädjande nyheterna.

Vilka goda nyheter. Dela gärna.

Exit mobile version