Göran Perssons uppmaning: Svenska kor har inte orsakat klimatkrisen – välj svenskt kött!

Göran Perssons uppmaning: Svenska kor har inte orsakat klimatkrisen – välj svenskt kött!

Göran Persson (S) framhåller att klimatkrisen är en stor fråga i vår tid.

Samtidigt vill han slå ett slag för den svenska kossan – och uppmana dagens politiker att inte lägga skulden för klimatkrisen på henne.

– Det absolut viktigaste kommer att vara klimatfrågan och att vi verkligen anstränger oss, och ser det som en drivkraft för utveckling. Klimatfrågan kan bara hanteras med ny teknik och med ny kunskap, med forskning, med investeringar. Det är en väldigt mäktig kraft för att utveckla samhället, sade Göran Persson i TV4 Nyhetsmorgon, vilket även tidningen Land uppmärksammat.

Det är i en stor intervju med TV4:s reporter och inrikespolitiske kommentator Anders Pihlblad som Göran Persson bland annat kommenterar regeringsbildningen.

Men också det svenska lantbruket – och klimatkrisen.

Persson, som var Sveriges statsminister i tio års tid, menar att man som konsument bör välja svenskt kött, om man nu vill äta kött.

– Tro inte för ett ögonblick att svenska kor har förorsakat klimatkrisen. Kom ihåg att korna var här långt före bilen, och det andra som är viktigt att förstå; mina kor dricker inte diesel, de äter grönt gräs, säger Göran Persson till TV4.

Persson talar också om den metangas som korna släpper ut efter att ha tuggat i sig det naturliga gräset. Detta är en del av det naturliga kretsloppet, säger han.

– Kossan är en förutsättning för det svenska kulturlandskapet och den biologiska mångfalden. Om vi ska börja jaga henne så skjuter vi oss inte i foten, utan då skjuter vi oss i huvudet, säger Göran Persson som själv är bonde numer.

Se hela intervjun här:

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11962316″ /]

Håller du med Göran Persson? Dela gärna vidare i så fall, och säg din mening!