Skådespelaren Gösta Ekman är död – blev 77 år gammal

Regissören och skådespelaren Gösta Ekman är död. Han somnade in efter en tids sjukdom, meddelar Dramaten.

Gösta Ekman blev 77 år gammal.

På lördagen kom beskedet det tragiska beskedet att Gösta Ekman avlidit, 77 år gammal. Han var en av vår tids största profiler inom film och teater.

– Gösta Ekman har haft en väldig betydelse inom svensk teater, film och kultur och beskedet om hans bortgång är tungt att ta emot. Nu sörjer vi honom, och känner samtidigt glädje över att han under en följd av år kom att stå Dramaten nära – både som regissör och som vän, med nyfikenhet och öppet sinne för teaterns hantverk och för scenens och skådespelandets innersta hemlighetsfulla liv, säger teaterchef Eirik Stubø. i ett pressmeddelande.

Redan 2013 berättade Gösta Ekman berättade att han led av en allvarlig sjukdom i en intervju med Lotta Bromé i P4 Extra. Sjukdomen hade tvingat honom att leva tillbakadraget en längre tid. Han sa då att det varit så illa att han legat för döden flera gånger.

– Jag har haft ett så fantastiskt bra liv, jag har blivit så bortskämd så när liemannen knackade på så tyckte jag att jag dör nöjd. Men barn och barnbarn känner ju inte på det sättet, inte Marie-Louise heller, sa han i intervjun.

Vila i frid.