Historiska beslutet: Idag ska kyrkklockorna ringa för Greta Thunberg: ”Klimatkrisen är existentiell”

Idag går den globala klimatrörelsen Fridays for Future – startad på initiativ av Greta Thunberg, ut i strejk ännu en gång.

Strejken beräknas bli den största i Gretas historia, då rörelsens anhängare fortsätter att växa i antal.

I Malmö kommer man för första gången att låta kyrkklockorna ringa för 16-åriga Greta.

– Klimatkrisen är en existentiell kris där alla måste vara med och bidra, säger prästen Sofia Tunebro, en av initiativtagarna till stödaktionen, till Sydsvenskan.

Det stora klimatstrejken börjar klockan 12 idag, fredag, och kommer att uppmärksammas i flera delar av världen, bland annat Malmö.

Prästen: ”Gud ger oss hopp”

Där har man beslutat att låta hela stan bli varse genom att låta kyrkklockorna ringa. Detta motiverar prästen Sofia Tunebro på följande vis:

– Människan är Guds händer på jorden, det är genom oss vetenskapen utvecklas och saker händer. Gud ger oss hopp och ovillkorlig kärlek, och en egen vilja och förmåga. Inom kyrkan tror vi att människan är skapad till Guds avbild, och det betyder att vi försöker vara så lika Gud och Kristus som vi bara kan, säger hon till Sydsvenskan.

Greta Thunberg startade den stora strejken i Stockholm, men befinner sig i nuläget i Kanada där hon kommer att strejka med skolbarn.

Dela gärna om du står bakom klimataktivisten Gretas budskap till världen, och vill att fler nås av det.