Svenska Greta Thunberg, 16, är en av de som får träffa påven personligen

Allt fler blir varse om vem svenska 16-åringen Greta Thunberg är, snart även Påven.

I veckan åker den unga klimataktivisten till Rom för att delta i en skolstrejk, och även skaka hand med Påven då hon är en av de som valts ut att träffa honom personligen, det rapporterar Vatikanens talesman Alessandro Gisotti till den tyska nyhetsbyrån DPA enligt Expressen.

För mindre än ett år sedan var 16-åriga Greta Thunberg en helt vanlig tonåring som mest höll sig för sig själv. Idag vet stora dela av världen vem hon är.

Allt började med att Greta valde att skolstrejka utanför riksdagshuset för att få politikerna att prioritera klimatfrågorna, nu gör hundratusentals ungdomar samma sak varje fredag.

Greta Thunbergs ambition och hårda arbete för klimatet har uppmärksammats av miljontals människor, och inspirerat tusentals. För hennes gedigna arbete har hon bland annat fått tala på FN:s klimat-topp-möte, och omskrivits i en av världens största tidningar – Rolling Stones Magazine.

Greta är en av de som får träffa påven personligen

I veckans ska hon göra något ännu större, då Vatikanens talesman Alessandro Gisotti berättat för den tyska nyhetsbyrån DPA att den svenska klimataktivisten är en av de som personligen får hälsa på påven vid en generalaudiens på Petersplatsen i veckan, det meddelar Expressen.

Vatikanen
Foto: Pixabay

”Jag vet att det är en högtid men…”

Greta själv ligger lågt med att uppmärksamma det hela. I sitt senaste inlägg på Instagram skriver 16-åringen att hon är påväg till Rom för att åka till Vatikanen, samt att delta i en skolstrejk under långfredagen.

”Jag vet att det är en högtid, men klimatkrisen tar inte semester, så det gör inte vi heller”, skriver Greta.

Det här är stort. Världen behöver fler som Greta, som fortsätter kämpa för det de tror på. Dela för att hylla denna svenska kämpe.