Greta Thunberg blev kallad ”djupt störd” – nu ryter hon ifrån mot näthatet

Uppmärksamheten kring klimataktivisten 16-åriga Greta Thunberg har blivit otroligt stor. 

Men med uppmärksamhet kommer även en hel del hat, vilket Greta inte har kommenterat tidigare.

Men en krönikör skrev i sin senaste krönika att Greta var ”djupt störd” och nu väljer hon att ryta ifrån.

Elakheter och rent hat kommer över Greta Thunberg om och om igen, trots att hon bara är 16 år gammal. Men eftersom hon blivit en offentlig person, har hon inte kommenterat de tidigare fallen förut. Hat är tyvärr väldigt vanligt att få som offentlig person på sociala medier.

Gör narr av hennes diagnos

Vissa jämför hennes skolstrejk med häxprocesser. Medan andra går på och gör narr av hennes diagnos. 16-åringen har Asperger syndrom.

Per Sigvardsson, ny vd för XXL, hånade Greta på Facebook där han skrev ”så nära Downs man kan komma”. Han fick avgå från sin vd-post på grund av detta.

Krönikören skrev ”djupt störd”

Men under torsdagen kom ett nytt utspel om Greta. Den här gången valde krönikören Andrew Bolt att skriva en krönika om Greta Thunberg och klimatdebatten i australiska tidningen Herald Sun.

Där gick han hårt på Greta Thunberg och kallade henne för ”deeply disturbed” – ”en djupt störd messias från den globala uppvärmningsrörelsen”, enligt Aftonbladet.

Greta Thunberg ryter nu ifrån

Greta Thunberg har säkerligen fått nog och väljer nu att ryta ifrån på sin Twitter.

”Jag intygar att jag är ”djupt störd” över faktumet att dessa hat- och konspirationskampanjer tillåts att fortsätta och fortsätta, bara för att vi barn kommunicerar och agerar baserat från vetenskap. Var är de vuxna?”, skriver Greta i ett Twitterinlägg.

Vad tycker du om det här? Sprid gärna vidare för att dela din åsikt med andra.