Greta Thunberg hyllas av Barack Obama: ”Modig och hängiven”

Svenska 16-åringen Greta Thunberg fortsätter att göra sig ett namn världen över. Nu har USA:s förre president Barack Obama uppmärksammat den svenska tonåringen, och han har även valt att hylla henne på sin Twitter, som följs av över 100 miljoner människor.

16-åriga Greta Thunberg har redan skrivit in sig själv i historieböckerna. Vad som började som en svensk tonårings skolstrejk har blivit vad Barack Obama kallar ”en rörelse”, då hon inspirerat tusentals att göra likadant för att rädda klimatet.

Foto: Pixabay

”I dag, på ’Earth day’ vill jag hylla de modiga och hängivna unga ledare som tar ansvar för att rädda den enda planet vi har”, skriver förre amerikanska presidenten Barack Obama och fortsätter:

”Det är personer som 16-åriga Greta Thunberg, vars protester vid det svenska parlamentet blev startskottet för en rörelse”.

Uppmuntrades av påven

Under påskveckan fick Greta Thunberg träffa påven, som även han uppmuntrade Gretas arbete. Under fredagen deltog hon i en av de demonstrationer i Rom som hon själv inspirerat tusentals ungdomar att göra, och nu är hon på plats i London för att sprids sitt budskap vidare.

Svenska Greta Thunberg är bara 16 år men fortsätter att kämpa för klimatet för framtida generationer.  Dela gärna om du tycker att fler borde ta del av hennes budskap.