Greta Thunberg i tårar – under gripande talet till EU-politikerna: Jag är bara en 16-åring

Greta Thunberg har med sin kamp för en bättre miljö tagit världen med storm.

I dag när hon talade inför politikerna i EU kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

– Jag ber er, vakna och förändra det som måste förändras. Att göra ert bästa räcker inte, säger hon i det gripande talet, enligt Aftonbladet.

Greta Thunberg blev först stoppad att tala i EU:s plenum. Men i dag fick hon möjlighet att hålla ett tal inför EU-parlamentets miljö- och hälsoutskott i Strasbourg, skriver Aftonbladet.

Och det blev ett känslosamt tal.

Greta Thunberg räknade upp flera följder som kan ske om vi inte tar itu med den globala uppvärmningen. Djur och insekter dör, samtidigt som hav och skog förorenas. Och där och då kunde hon inte hålla tillbaka tårarna.

– Det här är exempel på fruktansvärda saker, som accelererar eftersom vi i den rika världen ser det som en rättighet att fortsätta med det, säger hon, skriver Aftonbladet.

FOTO: TT

Greta Thunberg: Jag är bara en 16-åring

Greta Thunberg vände sig sedan till de som var där för att lyssna till henne.

– Jag ber er, vakna och förändra det som måste förändras. Att göra ert bästa räcker inte. Det är okej om ni inte vill lyssna på mig, jag är bara en 16-åring från Sverige, men ni kan inte ignorera forskare och alla miljoner ungdomar som skolstrejkar för en bättre framtid. Jag ber er, misslyckas inte med detta.

Du är verkligen en förebild Greta! Dela om du vill visa att du uppskattar hennes kamp.