Greta Thunberg misstänkt smittad av coronaviruset

Efter en tids tystnad delar nu 17-åriga klimataktivisten Greta Thunberg med sig av varför hon försvann en tid från sociala medier.

På hennes Instagram berättar hon att hon tillsammans med sin pappa isolerat sig – och att hon misstänker att hon drabbats av corona.

”Det är mycket troligt att jag har haft det med tanke på de kombinerade symtomen och omständigheterna”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram.

Ingen kan väl knappast ha undgått coronaviruset som har spridit sig runt om i världen.

På sin Instagram berättar Greta Thunberg att hon och hennes pappa efter en resa till Bryssel började känna av symptom.

De var noga med att isolera sig efter att ha känt sig trött, hade frossa, ont i halsen och hosta.

”I Sverige kan man inte testa om man har haft covid-19 om man inte behöver akutsjukvård. Alla som känner sig sjuka ska stanna hemma och isolera sig. Därför har jag inte testats för covid-19 men det är extremt troligt att jag har haft det, med tanke på de kombinerade symtomen och omständigheterna.”, skriver hon.

”Glöm inte att ta hand om varandra och hjälpa de i nöd.”

Idag mår hon bra men då symtomen var väl dolda, vill hon uppmärksamma att det är just detta som gör att viruset är så farligt.

”De som har milda symtom vet inte att de har viruset och kan då föra det vidare till personer i riskgrupp. Vi som inte tillhör en riskgrupp har nu ett enormt ansvar, vi kan vara skillnaden mellan liv och många andras död.”

Greta betonar även att det är viktigt att följa experter och myndigheters råd att stanna hemma för att minska spridningen av viruset.

”Glöm inte att ta hand om varandra och hjälpa de i nöd.”

Va skönt att höra att du och familjen mår bra! Alla styrkekramar till dig Greta!