Greta Thunberg om hatet på Facebook: ”Leder till hat, dödshot, och slutligen våld”

Greta Thunberg har fått nog. I ett inlägg på Facebook kritiserar 16-åriga klimataktivisten just Facebook för att tillåta hat och hot.

”Det här skulle lätt kunna få ett slut om Facebook ville det. Jag finner avsaknaden av ansvarstagande väldigt oroväckande”, skriver Greta i ett inlägg.

Ända sedan hon tog steget från att demonstrera utanför riksdagen i Stockholm, till att bli ett världsfenomen har svenska Greta Thunberg fått utstå hat och hot på sociala medier.

Nu skriver klimataktivisten i ett inlägg på Facebook och kritiserar starkt sajten för att tillåta just hat och hot på sidan.

”Att tillåta hatfullt språk, avsaknaden av faktakoll och så klart problemet med att störa demokratin… är bland många, många andra saker som är väldigt upprörande.

”De konstanta lögnerna och konspirationsteorier om mig, och oräkneliga andra så klart, leder till hat, dödshot, och slutligen våld. 

Greta delar kritiska inlägget

Till inlägget har hon även delat ett klipp från USA:s kongress där bland andra Alexandria Ocasio-Cortez frågar ut Facebooks CEO Mark Zuckerberg.

”Det här skulle lätt kunna få ett slut om Facebook ville det. Jag finner avsaknaden av ansvarstagande väldigt oroväckande. Men jag är säker på att om de utmanas och om tillräckligt många av oss kräver förändring – då kommer förändringen ske”, skriver Greta Thunberg vidare.

I am, like many others, questioning whether I should keep using Facebook or not. Allowing hate speech, the lack of fact…

Posted by Greta Thunberg on Wednesday, October 23, 2019

Hat och hot är aldrig okej mot någon! Så viktigt att denna behandling lyfts fram, vi hejar på dig Greta!

Här är några av alla bra saker som Greta Thunberg har sagt: