Greta Thunberg ratar kändisarnas inviter: ”Umgås hellre med mina hundar”

17-åriga Greta Thunberg har med sin kamp för klimatet imponerat på några av världens mest inflytelserika personer och kändisar. Barack Obama, Leonardo DiCaprio och prins Charles är bara några av de som visat intresse för att träffa svenska Greta, men själv är hon inte speciellt exalterad.

– Jag personligen har inget intresse av att träffa såna personer. Jag har Asperger, jag tycker inte att möten som inte leder nån vart är särskilt roliga, säger hon till Aftonbladet.

För inte alls längesedan visste ingen vem 17-åriga Greta Thunberg var. Allt började med en skolstrejk en fredag, för att rikta makthavarnas uppmärksamhet mot klimatfrågan.

Idag har Greta startat en global rörelse, och är den första att tala i populära ”Sommar i P1”, om sitt brinnande intresse för att rädda klimatet.

Inbjuden av kändisar

Framgångarna har gett henne omslaget på flera kända magasin, samt inviter till att träffa flera världskändisar, bland annat Leonardo DiCaprio.

Foto: Wikimedia Commons

17-åriga Greta är dock inte speciellt överväldigad när kändisarna vill träffa henne. För Aftonbladet berättar hon att hon hellre tillbringar tid med sina hundar, då hon har Asperger.

På frågan vad som imponerar på henne svarar Greta:

– Jag vet inte. De som gjort störst intryck på mig är inte världskändisarna eller världsledarna. Det är de som faktiskt gör jobbet, de som kämpar mest och då nästan uteslutande i tystnad. Det är de som har gjort störst intryck på mig, säger Greta till Aftonbladet.

Få våra nyhetsbrev!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required