Foto: Youtube/Gage Skidmore/Flickr, Wikimedia commons

Greta Thunbergs klockrena svar till Donald Trump – efter presidentens hån

Donald Trump hånade 16-åriga Greta Thunberg offentligt – efter att hon utsetts till Årets person 2019 av TIME.

Nu svarar den svenska klimataktivisten USA:s president – på fyndigt manér.

Greta Thunberg, 16, har fått hela världen att prata om klimatförändringarna och hoten mot mänskligheten. Hon stod för ett uppmärksammat tal på FN:s klimatmöte i New York och tagit segelbåten över Atlanten.

Greta Thunberg talade under FN-klimatmötet

Den senaste veckan har Thunberg befunnit sig i spanska huvudstaden Madrid där ett stort klimattoppmöte med många av världens länder representerade.

Samtidigt har den 16-åriga svenskan fått en prestigefylld utmärkelse – ”Person of the Year”, årets person i världen enligt amerikanska tidskriften TIME.

Greta Thunberg is TIME's 2019 Person of the Year https://ti.me/2LLh7V7

Posted by TIME on Wednesday, December 11, 2019

USA:s president har tidigare uttryckt sig hånfullt gentemot den svenska 16-åringen.

Trump har tidigare delat med sig av andra personers hånfulla inlägg om Greta Thunberg på sitt offentliga Twitter-konto.

Och nu, efter TIME Magazines utmärkelse, har Trump i ett nytt inlägg gått till attack mot Thunberg. Detta i ett nytt inlägg på Twitter.

”Så löjligt. Greta måste jobba på sina ilskehanteringsproblem, sedan gå och se en gammal goding till film ihop med en vän! Ta det lugnt Greta, ta det lugnt!”, skrev Trump tidigare under torsdagen.

Foto: Gage Skidmore/Flickr, Wikimedia commons

Nu svarar Greta Thunberg.

Greta Thunbergs svar till Donald Trump

16-åringen har nu uppdaterat sin beskrivning på Twitter, med en tydlig men dämpad pik mot Trump. Blixtsnabbt har hon uppdaterat sin biografi:

”En tonåring som arbetar med sina aggressionsproblem. Chillar och ser en film med en kompis för tillfället.”, skriver hon.

Det inte första gången som Trump hånar Thunberg och hon svarar på det här viset. Även i september gjorde den 16-åriga svenskan som samlar miljontals unga klimataktivister världen över en liknande manöver efter sitt tal i FN.

Vad har du att säga om Gretas blixtsnabba svar efter USA:s presidents kommentarer? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

TV: Greta Thunbergs bästa citat