Greta Thunbergs kritik mot EU:s coronastödpaket: ”Klimatkrisen har ännu inte behandlats som en kris”

I veckan kom äntligen beskedet att EU kommit överens om det stödpaket som länder som drabbats hårt av coronapandemin kommer att få.

Även om det var en lättnad för många att en överenskommelse hade nåtts var det långt ifrån alla som var nöjda.

– De ignorerar klimatkrisen, säger Greta Thunberg till The Guardian.

Nu riktar Greta Thunberg kritik mot stödpaketet och säger att politikerna inte tar miljökrisen tillräckligt mycket på allvar.

750 miljarder euro består det stödpaket som EU under tisdagsmorgonen att de kommit överens om.

Greta Thunberg. Foto: Shutterstock

Omkring 30 procent av stödpaketet kommer att gå till klimatpolitiken, skriver Expressen men miljöaktivisten Greta Thunberg menar att detta är långt ifrån nog.

– De förnekar och ignorerar fortfarande det faktum att vi står inför en klimatkris, och klimatkrisen har ännu inte behandlats som en kris, säger hon till The Guardian. 

Skrivit under öppet brev till EU

Greta Thunberg säger till tidningen att stödpaketet är ett tydligt bevis på politikernas brist att uppmärksamma miljökrisen.

Därför är Greta en av tusentals personer som har skrivit ett öppet brev till EU efter att de presenterat stödpaketet, för att få politikerna att agera direkt för att kunna minska de värsta effekterna av klimatkrisen.

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);