Greta Thunbergs och föräldrarnas bok översätts till flera språk: ”Det är väldigt roligt!”

.

16-åriga Greta Thunberg har väckt uppmärksamhet världen över med sin skolstrejk för klimatet.

Nu står det klart att den bok som hon själv skrivit tillsammans med sina föräldrar kommer översättas – till flera olika språk.

Svenska Greta Thunberg inspirerar människor världen över med sitt engagemang för klimatet. Alltifrån FN:s generalsekreterare António Guterres till Hollywoodstjärnan Arnold Schwarzenegger har uppmärksammat hennes kämpande för sin hjärtefråga.

Nu står det klart att den bok som Greta Thunberg skrivit tillsammans med sina föräldrar, den kända artisten Malena Ernman och skådespelaren Svante Thunberg, kommer översättas till många olika språk. Allt författaröverskott från boken, som heter ”Scener ur hjärtat”, kommer gå till en nystartad stiftelse som föräldrarna startat i barnens namn.

– Det är väldigt roligt!! Extra roligt eftersom vi beslutat att alla bokens utländska intäkter för oss som författare kommer gå till olika välgörande ändamål, skriver Malena Ernman på Instagram.

Stockholm 2018-04-17 Greta Thunberg, 15 år, är dotter till operasångerskan Malena Ernman och Svante Thunberg och driver på sina föräldrar i kampen för klimatet. Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT

Stiftelsen kommer bland annat stötta föreningar som arbetar inom klimat, miljö, psykisk ohälsa, barn med olika diagnoser och djurrättsfrågor, skriver Malena Ernman på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BtyFUmFFNJI

Klockrena och härliga Greta med glimten i ögat! Nu hyllar vi denna fantastiska och modiga tjej genom att dela och gilla inlägget!