Foto: TT/SVT

Greta Thunbergs stenhårda ord – skäller ut partiledarna efter debatten: ”Okunskapen är total”

Greta Thunberg dömer ut partiledarna efter den direktsända tv-debatten.

Här är 17-åriga klimataktivistens stenhårda ord.

SVT:s ”Agenda” anordnade en stor partiledardebatt på söndagskvällen. Riksdagens alla åtta partier var representerade och fyra huvudämnen stod i fokus:

Jobben, kriminaliteten, de äldres omsorg – och klimatet.

– Industrin säger att det är genom att vi moderniserar oss som vi får en konkurrensfördel. De är rädda för att SDs politik får råda, säger Bolund.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch vill se en ökad bonus för elbilar, men kritiserade samtidigt regeringens klimatpolitik.

Löfven: ”Det är för dyrt”

– Vi måste få en klimatpolitik som hänger ihop. Nu exporterar vi klimatsmarta jobb och utsläpp till utlandet, säger hon i SVT-debatten enligt Expressen.

Statsminister Stefan Löfven (S) pratade bland annat om elektrifieringen av samhället, och menade att Sverige ligger i framkant vad gäller exempelvis elflygplan och elvägar. Han tillägger att vi har stort elöverskott i landet.

– Det är fritt att investera i kärnkraft, men det är ingen som vill. Det är för dyrt, säger statsministern.

Gretas hårda dom efter partiledardebatten

STOCKHOLM 20200131 Klimataktivisten Greta Thunberg i Greenpeaces lokaler i under fredagens presskonferens. Med via videolänk från är: Från vänster på skärmen: Makenna Muigai (Kenya), Klimatforskaren Ndoni Mcunu vid Global Change Institute vid Witwaterstand University. Vanessa Nakate (Uganda) och Ayakha Melithafa från Sydafrika. Foto: Pontus Lundahl / TT

Vad hade då Sveriges mest kända klimataktivist att säga om debatten?

17-åriga Greta Thunberg, som blivit en världskändis de senaste åren efter sin klimatstrejk utanför riksdagshuset, var inte imponerad av politikerna.

”Nån sa att politiker satt sig “vid barnbordet i klimatfrågan”. Men jag kan försäkra er om att det inte stämmer… för i så fall hade det synts nåt som helst tecken på klimatinsikt”, skriver den 17-åriga klimataktivisten på Twitter.

Hon skickar en stenhård känga i riktning våra folkvalda.

”Gårdagens partiledardebatt visar återigen att okunskapen och förnekelsen fortfarande är total” skriver hon på Twitter.

Vad tycker du om detta? Håller du med Greta, eller har hon fel? Skriv gäran en kommentar och dela vidare.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required