16-åriga Greta Thunbergs stora succé – hennes tal har nått miljongränsen

16-åriga svenskan Greta Thunberg har lyckats bättre med att rikta fokus mot klimatfrågan är någon annan. Men hennes stora engagemang för miljön har inte bara lyft frågan, det har gjort henne till världskändis och inspiratör.

Och fler blir varse om den svenska tonåringen. Nu har hennes TED-talk om klimatfrågan nått över en miljon visningar.

– Det känns väldigt bra, säger Greta Thunberg till Expressen.

Allt började med en 16-årings skolstrejk för att uppmärksamma klimatfrågan. Greta satt ensam utanför riksdagshuset i Stockholm. Idag har hon fått tusentals över hela världen att följa hennes fotspår.

TED-talks, är idéer värda att spridas, där människor med intressanta tankar bjuds in för att hålla inspirerande föreläsningar så att världen kan ta del av det. I Gretas TED-talk, inspelat i november, berättar hon om hennes plan för att få människor att vilja engagera sig i klimatet, och i det långa loppet få politikerna att agera. Det talet har nu fått över en miljon visningar, ett kvitto på succé.

Greta om att nå en miljon visningar

I tidigare intervjuer med Greta har hon berättat att hon inte bryr sig om kändisskapet, utan bara att hennes budskap om klimatet ska nå ut till många.

– Det känns bra att det har fått så många visningar för jag tar upp väldigt mycket saker i det här talet. Bland annat pratar jag mycket kring en del kritik jag fått och sen tar jag upp fakta, säger Greta Thunberg till Expressen.

Den här 16-åringens engagemang är vad vi behöver för att rädda klimatet för kommande generationer. Dela för att sprida hennes budskap.