Greta Thunbergs vädjan till svenska folket – efter elaka ryktena: ”Snälla hjälp mig att få ut detta”

16-åriga Greta Thunbergs frivilliga och hårda arbete för klimatet har hyllats över hela världen, både av världskändisar och kungligheter. Men medan hon inspirerar fler ungdomar att gå i hennes fotspår så finns det de som sprider rykten om 16-åringen.

Nu har Greta Thunberg gått ut med en vädjan till folket, för att ta död på det hon beskriver som falska rykten.

”Snälla hjälp mig att kommunicera detta till alla vuxna som ljuger om mig och min familj, så att jag kan fokusera på skolan istället”, skriver Greta i sin vädjan på sociala medier.

16-åriga Greta Thunberg engagemang för klimatet har uppmärksammats över hela världen. På eget initiativ skolstrejkar hon en gång i veckan, för att dra uppmärksamhet till klimatfrågan, sedan åker hon runt och informerar andra om hur situationen ser ut, och vad man kan göra för att värna om klimatet.

16-åringens enorma engagemang har bland annat gett henne en plats för att tala på FN senaste klimat-toppmöte, och hon har även fått gästa Norges största tv-show, Skavlan.

”Den tanken är helt absurd”

En av Gretas styrkor har varit att hon inte bryr sig om vad andra tycker, då hennes mål är att få människor att engagera sig i klimatfrågan. Men efter en tid av falska rykten gällande Greta och hennes familj fick även hon nog.

”Många människor älskar att sprida rykten om att jag har ”folk bakom mig”, eller att jag får ”betalt”, eller blir ”utnyttjad” för att göra det jag gör. Men det finns ingen ”bakom” mig förutom jag själv. Mina föräldrar var så långt ifrån klimataktivister som man kan komma, innan jag informerade dem om situationen.”, skriver en uppgiven Greta Thunberg i sid vädjan på Facebook.

”Jag har inte träffat en enda klimataktivist som kämpar för klimatet för pengars skull. Den tanken är helt absurd”, fyller Greta i.

 

View this post on Instagram

Morning train to World Economic Forum in Davos. #wef

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Gretas uppmaning: ”Snälla hjälp mig”

I det långa inlägget på Facebook beskriver Greta hur allt började, och vad som hänt sedan dess, för att ta död på spekulationer och falska rykten om hennes arbete och vilken roll familjen spelar i det hela.

”Snälla hjälp mig att kommunicera detta till alla vuxna som ljuger om mig och min familj, så att jag kan fokusera på skolan istället”, skriver Greta i sin vädjan på sociala medier.

Dela gärna för att hjälpa 16-åriga Greta få ut detta viktiga budskap.