Gretas sorg – efter farfar Olof Thunbergs död: ”Han var en av de snällaste jag någonsin träffat”

Skådespelaren Olof Thunberg har gått ur tiden.

Han blev 94 år.

Nu sörjs han av vänner, kollegor och så klart familjen.

– Vi saknar honom fruktansvärt mycket, skriver barnbarnet Greta Thunberg på Instagram.

Skådespelaren Olof Thunberg hade en lång och framstående skådespelarkarriär. Han stod på de flesta stora teaterscener i Stockholm och gjorde många filmer och tv-framträdanden.

Foto: Leif R Jansson & AP Photo/Michael Probst/TT

De flesta kanske minns hur han gav sin röst till tecknade figurer som Bamse, Agaton Sax och Shere Khan i ”Djungelboken”.

Hans kulturarv kommer för alltid leva vidare. Sedan beskedet om Olof Thunbergs bortgång kom under tisdagskvällen har barnbarnen, systrarna Greta Thunberg och Beata Ernman, lagt upp privata bilder från förr på sin farfar. De sörjer hans bortgång, och minns en varm människa.

– Igår gick min farfar Olof Thunberg bort. Han var en av Sveriges största skådespelare och har stått på scen i över 75 år. Han var en av de snällaste människorna jag någonsin träffat. Vi saknar honom fruktansvärt mycket, skriver Greta Thunberg på Instagram.

Hennes syster, Beata Ernman som gjort sig känd genom sin talangfulla sångröst, har också skrivit om sorgen på sociala medier. ”Vila i frid farfar”, skriver hon intill ett hjärta.

View this post on Instagram

Rest In Peace Grandpa ❤️ #OlofThunberg

A post shared by Beata MonaLisa Ernman (@beataernman) on

Skådespelarkollegan Jan Malmsjö minns sin vän med glädje och värme.

– Han kunde vara så rolig, han hade en sådan speciell accent i sitt tal. Under tiden på Dramaten så satt vi ofta på Berns fram till dess att de ställde stolarna på borden. Vi hängde verkligen ihop, säger Jan Malmsjö till TT enligt Aftonbladet.

Vila i frid.