Gunhild Stordalens ledsamma ord: ”Saknar min…”

Vi är inne i en tuff tid. Det nya coronaviruset påverkar folks vardag i såväl Sverige som övriga världen.

På grund av den allvarliga situationen har myndigheter i många länder vidtagit åtgärder för att stoppa spridningen av smittan.

Bland annat i form av rekommendationer som alla invånare uppmanas följa för att utsätta sig själv och andra för så liten smittorisk som möjligt.

En av rekommendationerna i såväl Sverige som våra nordiska grannländer är att de som kan bör jobba hemifrån.

Många har tagit uppmaningen på allvar, och gjort sina egna små hemmakontor istället för att åka in och sätta sig i kontorslandskapet.

Detta är en rekommendation som även gäller i Norge – och en som jobbar hemifrån där, är den kända profilen Gunhild Stordalen. 41-åringen, som var gift med hotellmagnaten Petter Stordalen mellan 2010 och 2019, är grundare och president i EAT Foundation.

Stordalens saknad

På Instagram delade Gunhild Stordalen under måndagen med sig av sina tankar kring den rådande situationen. EAT-presidenten gjorde tydligt att hon verkligen saknar sina kollegor och att det är en tuff period vi befinner oss i.

När man rest långt hemifrån, kan man snabbt känna hemlängtan. Men den här gången är det nästan tvärtom, menar Gunhild Stordalen.

”Social distansering är svårt, särskilt för en extrovert introvert som mig. Saknar min EAT-familj galet mycket. Kompenserar med videomöten, virtuellt häng och genom att använda vår lagfärg (påminner mig om vad EAT handlar om; energi, entusiasm och beslutsamhet). Och ja, jag har överlämnat mig till hemmakontorets klädkod – KOMFORT!”, skriver Gunhild Stordalen på Instagram.

Stordalens företag arbetar med att ändra det globala systemet för matproduktionen, så att man kan säkra den växande befolkningens tillgång till sund, näringsrik och hållbart producerad mat.

Har du också hemmakontor och saknar dina kollegor? Dela gärna den här artikeln i så fall!