Gustav Fridolin blir lärare – sökte tjänsten via arbetsförmedlingen

En tid efter valet 2018 meddelade Gustav Fridolin (MP) att han skulle avgå från sin post för att ägna sig åt något utanför partipolitiken. Och så blev det. Nu står det klart att Gustav Fridolin kommer att återgå till sina gamla banor och börja arbeta som lärare igen, en jobb han fick via Arbetsförmedlingen.

– Jag längtar både till att träffa mina klasser i oktober och till lärarrummet. Jag tror att lärare är en sådan sak som man är, berättar Gustav Fridolin för Aftonbladet.

Gustav Fridolin (MP) lägger partipolitiken på hyllan och går tillbaka till klassrummet för att undervisa, vilket han gjorde innan han började arbeta för riksdagen.

Den första oktober börjar han undervisa i historia, religion och samhällskunskap på allmän linje vid Stadsmissionens folkhögskola i stadsdelen Liljeholmen i Stockholm. Ett jobb han ser fram emot.

– Eleverna är till stor del unga vuxna som av olika skäl inte fått med sig gymnasiebehörigheten. Det är något av det finaste vi har i Sverige, möjligheten till en andra och en tredje chans. Det är det här jag har jobbat med tidigare och det ger så oerhört mycket, säger Fridolin till Aftonbladet.

”Kommer inte ta ut avgångsvederlag”

Fram tills att tjänstens tillträds är Fridolin kvar i riksdagen, bland annat genom att jobba i EU-nämnden i sommar.

– Och jag vill förtydliga att jag inte kommer att ta ut något avgångsvederlag. Jag gör precis som jag har sagt hela tiden, säger Gustav Fridolin.

Foto: TT

Vad tycker du att om Fridolin lämnar partipolitiken och blir lärare? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.