Gustav Fridolin: ”Vi är beredda att lämna över ansvaret”.

Skandalerna inom Miljöpartiet har avlöst varandra den senaste tiden. På en extrainsatt presskonferens meddelade därför språkrören Åsa Romson och Gustav Fridolin att de ställer sina platser till förfogande inför partikongressen om tre veckor. Men de underströk att de vill fortsätta.  

Bostadsministern Mehmet Kaplan avgick efter att han avslöjats haft samröre politiska extremister. Miljöartiets kandidat till partistyrelsen, Yasri Khan, vägrade ta en kvinnlig reporter i hand, blev kritiserad och hoppade sedan av politiken.

Språkrören Gustav Fridolin och Åsa Romson försökte båda två att hantera krisen som uppstod. Men misslyckades. Fridolin fick be om ursäkt för ursäkten och Åsa Romson jämförde terrorattackerna mot World Trade Center för en olycka.

Krisen har varit total och stödet för Miljöpartiet har störtdykt. I dag på en presskonferens meddelade därför språkrören att de är beredda att lämna sina platser till förfogande inför partikongressen om tre veckor. Men de vill fortsätta leda partiet.
– Vi avgår inte, vi är beredda att fortsätta, säger Fridolin.

Nu avgörs deras framtid på partikongressen om tre veckor.