GW:s hyllning till dottern Malin: ”Det är svårslaget – jag är stolt”

Leif GW Perssons dotter Malin står numera på egna ben. Som författare gör hon enorm succé med boken ”Störst av allt” – och är Sveriges bäst säljande författare. Hennes största fan? Pappa Leif.

– Det är svårslaget. Jag är stolt, det är väldigt roligt för henne. Hon har fått ett kolossalt genomslag och det har väl bara börjat. Det ska bli amerikansk tv-serie och allt möjligt, säger GW till Expressen.

De senaste åren har varit händelserika för författaren Malin Persson Giolito. Hennes senaste bok ”Störst av allt” fick ett enormt genomslag och har prisats med flera utmärkelser. 2016 tilldelades hon Svenska deckarakademins pris ”Bästa svenska kriminalroman” och 2017 blev hon tvåa i kategorin ”Årets bok” på bokmässan i Göteborg. Dessutom var hon i somras sommarpratare för första gången.

Foto: Wikimedia/Anneli Salo.

Framgångarna har naturligtvis inte gått pappa Leif GW Persson obemärkt förbi. I en intervju med Expressen berättar han om hur imponerad han är av Malin.

– Det är svårslaget. Jag är stolt, det är väldigt roligt för henne. Hon har fått ett kolossalt genomslag och det har väl bara börjat. Det ska bli amerikansk tv-serie och allt möjligt, säger GW till tidningen.

Han framhåller Malins starka självkänsla. En självkänsla som han inte kan tillskriva sig själv.

– Det är härligt med tjejer som har självkänsla, det gillar jag. Det har hon alltid haft, hon har alltid varit en självständig människa. Det är man ju glad över. Hon har väl fått det av sin mamma, säger GW till Expressen.

Foto: Wikimedia/Albin Olsson.

GW är inte bara smart – han har ett stort hjärta också. Alla lyckönskningar till Malin och hennes fortsatta framfart som författare!