Här bygger flyktingarna en gigantisk flagga för att tacka Sverige.

De var trötta på att inte ha någonting att göra och ville tacka Sverige. Nu ska flyktingarna måla 3400 brädbitar blåa och gula och skapa en gigantisk flagga.

Imad Alshatti från Syrien är en av personerna bakom konstprojektet på asylboendet Solbacka i sörmländska Stjärnhov. Konstnären Elisabeth Frieberg kontaktade på egen hand boendet för att hon ville hjälpa till med att hitta på aktiviteter. Då kom Imad med idén de hade om att göra någonting för att visa sin uppskattning till Sverige.

Sagt och gjort. Tillsammans med företag och privatpersoner samlade Elisabeth ihop material och nu ska alla på asylboendet måla 3400 brädbitar blåa och gula för en gigantisk svensk flagga. Det rapporterar TT.
– Innan projektet fanns det inget att göra här. Vi hade mycket ledig tid. I Syrien hade jag ett jobb, ett hem och en bil. Jag hade ett bra liv. Men kriget förstörde allt, säger Manal Shatti till SVT Edit.

Konstnären Elisabeth Frieberg är glad över att hon kunnat ge flyktingarna på asylboendet Solbacka en sysselsättning.
– Det fanns ett sådant uppdämt behov att få jobba och göra någonting. De jobbar dag och natt. Det här gänget, det är så mycket glädje så det är inte klokt, säger Frieberg.

Flaggan ska vara klar den 30:e december och då får alla som vill komma dit och kika på den.

På asylboendet Solbacka jobbar de boende med att bygga en gigantisk svensk flagga – 3.400 brädbitar målas blåa och gula.

Posted by Dagens Nyheter on den 16 december 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna