Här hyllas Lasse Lagerbäck som en kung av hela Island.

Lilla Island chockade alla och tog sig till kvartsfinal i fotbolls-EM. De vann inte bara det isländska folkets hjärtan, utan också Sveriges. En stor del av succén har tillskrivits förbundskaptenen Lars Lagerbäck. Och jublet visste inga gränser när landslaget, med Lasse i spetsen, möttes av ett gigantiskt folkhav vid hemkomsten till Reykjavik.

På måndagskvällen landade Islands landslag åter på hemmaplan efter storsuccén i fotbolls-EM i Frankrike. Och när de anlände till Arnarhóll i centrala Reyjkavik möttes de av enormt folkhav som aldrig ville sluta sjunga och hylla deras hjältar. Inte minst svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck som möttes av störst jubel när han gick upp på scenen. Det skriver Aftonbladet.
– Lars har varit ovärderlig för oss. Han har varit här i fyra år, många äktenskap varar inte ens så länge, säger lagets assisterande tränare Heimir Hallgrímsson och rev ner skratt bland fansen, enligt Aftonbladet.

När Lagerbäck greppade mikrofonen för att tala visste jublet inga gränser. Ett jubel som knappast blev mindre när han tokhyllade just fansen.
– Som sagt, vi har en ganska bra grupp spelare, och en ganska bra grupp ledare, men jag vill verkligen rikta ett stort tack till er – fansen. Ni har varit fantastiska.

Fansen har ju verkligen varit magiska och gjort sig kända över hela Europa för sin ”vulkan”. Här nedanför kan du se den mäktigaste av dem alla som spred sig som en löpeld över hela nätet under gårdagen.

Tack för allt, Lasse och Island! Ni förlorade kvartsfinalen, men vann våra hjärtan!

”Jag skulle älska att komma tillbaka”

Publicerat av Sportbladet den 4 juli 2016

Gilla gärna för att hylla Lasse och Island!