Håkan vill ge vårdhjältarna en paus från corona – bjuder på gratis spa i en månad: ”De sliter hårt”

Redan innan coronaviruset slog till mot Sverige var läget ansträngt i vården men nu är personalens arbetssituation tuffare än någonsin.

Därför vill Håkan Carlsson från Västerås dra sitt strå till stacken och hjälpa till. Den här gången är det varken med matlådor eller applåder den här gången gäller det en lyxig paus.

Det var för någon vecka sedan bara som Håkan Carlsson, som driver företaget Svenska städkompagniet i Västerås, funderade över vad han kunde göra nu för att underlätta för vårdpersonalen.

Hittills har han köpte och delat ut över 2000 matlådor till personalen inom vården som kämpar mot coronaviruset. Något som också hjälpt restaurangerna i stan.

Nu ville han göra något helt annat.

Det tog inte någon lång stund innan han hade bestämt sig. Han skulle bjuda all vårdpersonal på spa – i en hel månad, rapporterar Aftonbladet.

Abonnerat sju spa-platser

– De sliter hårt. Jag ville ge dem en paus i livet, säger Håkan till Aftonbladet.

Håkan har nu abonnerat tjugo spa-platser varje dag under hela juni och alla som jobbar inom vården får ta del av det. Håkan står för inträdet.

– Alla som jobbar inom vården får ta del av det här. Om man känner sig träffad och vill gå på spa så kan man ringa till Sky spa plaza och boka.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Inne på Sky Plaza kommer vårdpersonal erbjudas rabatterade priser på behandlingar och gruppen ”Tillsammans för Västerås”, som samlat in pengar och skänkt matlådor till vårdpersonalen under pandemin, kommer bjuda på lunch även här.

– Jag vill dra mitt strå till stacken och hjälpa till, säger Håkan.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Tycker du också att vårdhjältarna förtjänar en paus från coronaviruset? Dela artikeln och berätta vad du tycker.