Han anmäler Stockholms bostadskö till Guinness rekordbok.

Henrik Lundqvist, Zlatan Ibrahimovic och Felix ”Pewdiepie” Kjellberg är exempel på svenskar som finns med i Guinness Rekordbok. Nu kan ett nytt svenskt rekord vara på väg in i boken, men denna gång är det inte något smickrande rekord.

Riksdagsledamoten Robert Hannah, bostadspolitiks talesperson för Folkpartiet, har nämligen nominerat Stockholms stad till rekordboken. Motiveringen? Världens längsta bostadskö.

– Vi har över 500 000 personer som står i bostadskö i Stockholm och man räknar med att den siffran stigit till 510 000 vid årsskiftet, enligt Hem & Hyra, säger Robert Hannah till Expressen.

Bostadskön i Stockholm har debatterats under en längre tid och i en jämförelse med liknande städer i Europa sticker Stockholm sannerligen ut.

– Oslo, Helsingfors, Berlin, Amsterdam, Bryssel – max en vecka för att få en bostad. I Stockholm tar det 8,4 år! Det är en orimlig situation som riskerar många ungdomars framtid, säger Robert Hannah.

Om Stockholms enorma bostadskö verkligen kommer med i Guinness Rekordbok återstår att se.

– Det är under behandling nu. Jag tror att jag kommer få svar om ett par veckor, om de ska gå vidare med ansökan eller inte, säger Robert Hannah till Expressen.

Publicerad av Newsner, gilla gärna