Han är veterinär, men ingen vill ge honom jobb. Efter främlingens inlägg på Facebook stöttas nu Yasir av tusentals.

Om fler vore som Petra Åkesson skulle Sverige vara ett bättre land och fler skulle kanske ha möjlighet till jobb. Petra skrev ett inlägg på Facebook efter ett möte med taxichauffören Yasir och hennes text har nu fått väldigt stor spridning på nätet. I skrivande stund har över 5 000 personer delat hennes inlägg och jag hoppas att ännu fler gör det, så att Yasir kan hitta ett nytt jobb som passar honom bättre. Inget ont om taxichaufförer, men en utbildad veterinär borde få chansen att hjälpa djur. Tillsammans hoppas jag att vi kan göra skillnad!

Så här skrev Petra på Facebook:
Hej alla, detta är Yasir som jag åkte Uber med idag. Han tjänar ca 10 000 i månaden efter 10 h och 5 dagars veckor.
På arbetsförmedlingen så erbjuder man honom telefon nummer till städbolag. Det sjuka är att han är utbildad och leg veterinär från Universitet i Bagdad. Det tar ca 7 år att komplettera till ett svenskt veterinärs leg och man tar bara in 5 utlandsfödda studenter per år (trots veterinärsbrist brist?!)
Yasir vill väldigt gärna jobba med djur och med sin bakgrund är han ju som diamantsås på oxfilén. Han kan jobba som djurskötare eller vad som helst inom djurbranschen, djurpark, stall, cirkus, djuraffär, slakteri, hund dagis, bondgård – allt. You name it. På arbetsförmedlingen får han noll hjälp. Sprid sprid sprid.
Här är yassirs kontakt: [email protected]

Och själva Facebook-inlägget ser du här:

Hej alla, detta är Yasir som jag åkte Uber med idag. Han tjänar ca 10 000 i månaden efter 10 h och 5 dagars veckor.
På…

Posted by Petra Åkesson on den 2 juni 2015

Människor som flyr till Sverige har aldrig varit så välutbildade som nu, enligt en granskning som SVT Nyheter gjort. Av de flyktingar som kommer till Sverige har många med sig universitets- och högskoleutbildningar. Men en utländsk examen måste godkännas av universitets- och högskolerådet, UHR och myndigheten har aldrig haft fler ansökningar än nu.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.