Han blev själv utsatt, men vägrade ge upp. Jon Henriks brev till mobbarna hyllas nu av tusentals på Facebook.

Artisten Jon Henrik Fjällgren blev mobbad när han var liten, men räddningen kom när han bytte skola efter nian. Men Jon Henrik har inte glömt hur det kändes och på sin Facebook-sida skrev artisten ett inlägg under tisdagen, riktad mot mobbarna. Texten fick stor spridning och har i dagsläget fått över tusen delningar. Vi uppskattar verkligen Jon-Henriks kamp för allas lika värde och precis som han skriver så ska ingen människa ska få ta ens drömmar ifrån en. Alla är vi vackra och fina på vårat sätt. Om man märker att någon blir kränkt eller känner sig utanför, visa att man bryr sig. Ibland kan det räcka med att säga hej, eller fråga något vardagligt, för att någon ska känna att man bryr sig.

Här är Jon Henriks Facebook-inlägg:

Tänk jag kan bli så förbannad och ledsen på denna mobbning som finns i dag i skolor och i arbetslivet.
Att bli utfryst och utsatt varje dag för detta är som att själen får stryk och utsidan dör ut. Den vackra utsidan och det varma hjärtat och det fina leendet som små barn har då dom föds och öppnar sina ögon och får se världen. Många som föds och växer upp får det vackra och fina leendet bortsuddat och det behövs inte mycket för att såra en liten själ.
Till alla dessa mobbare säger jag nu detta: Lägg ner detta och se dig själv vara den som står där i mitten, Se dig själv behöva gå med en stor klump i magen till skolan/jobbet, se dig själv som den som inte vågar berätta för sina föräldrar hur man mår utan man tror att mobbarna har rätt och man tar all skulld på sig själv.

En själ som blivit utsatt hela sin uppväxt för detta går in i ett fruktansvärt mörker och kan faktiskt nästan ta sig för att göra vad som helst för att det skall få ett slut.
Till dig som är mobbad idag och mår fruktansvärt dåligt säger jag: Berätta för dina föräldrar, Ställ dig upp i klassen och visa att det är nog, visa att du är inget spöke som ord går igenom. Du är född till jorden som alla andra och ditt liv är lika värdefullt som någon annans liv är. Jag vet att det är enorm svårt att göra detta, men ni ska veta de att tyvärr är det ingen annan som gjorde de för mig och slognäven i bordet vilket var bra att det inte var någon annan. Starkast effekt vart att jag gjorde det själv, och jag berättade öppet hur dåligt jag mådde av allt och att dom inte ska få sparka på mig mer. Å jag ska säga dig att dom skämdes som hundar och plötsligt var det jag som var den som stog högre en dom.

Ingen människa ska få ta ens drömmar ifrån en och alla är vi vackra och fina på vårat sätt: och ingen har någon som helst rätt att trycka ner någon annan.
Att stoppa mobbning handlar inte om att få den som mobbar känna sig mindre värld, att stoppa mobbning handlar om att få förståelse och frid med sig själv för både mobbaren och dem utsatta.
/det sista jag vill säga är oxå styrkan är du. Inte dom och bakom allt mörker så kommer ljuset för dig och det lovar jag/♡
Låt ditt leende förändra världen.
Men låt inte världen förändra ditt leende.

Tänk jag kan bli så förbannad och ledsen på denna mobbning som finns i dag i skolor och i arbetslivet.

Att bli utfryst…

Posted by Jon Henrik Fjällgren on den 16 juni 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.